29 Μαΐου 2013


Ο Νταν Μπράουν επιστρέφει στις λίστες των best-sellers ανά τον κόσμο με το δημοφιλή του ήρωα τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον σε μια ακόμη συναρπαστική περιπέτεια. Το Inferno είναι το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο με πρωταγωνιστή τον διακεκριμμένο καθηγητή του Χάρβαρντ και όπως τα προηγούμενα, έτσι και αυτό διέπεται από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Νταν Μπράουν δεξιοτέχνη αυτού του λογοτεχνικού είδους.

Αυτή τη φορά ο Ρόμπερτ Λάγκτον μας ταξιδεύει σε τρεις μαγευτικές πόλεις μέσα από την Κόλαση του Δάντη. Το μοναδικό αυτό κείμενο αποτελεί πηγή έμπνευσης μιας επιστημονικής μεγαλοφυίας, της οποίας τα σχέδια θέτουν σε κίνδυνο την υφήλιο. Ο καθηγητής καλείται να λύσει ένα δύσκολο γρίφο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο προκειμένου να σώσει τον κόσμο.

Μέσα από το Inferno, ο Μπράουν αποδεικνύει για μια ακόμη φορά γιατί ανήκει σε εκείνους τους ελάχιστους συγγραφείς που έχουν καταφέρει να πουλήσουν εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο είναι αδιαμφισβήτητα καλογραμμένο και ευανάγνωστο, ακολουθώντας πιστά την επιτυχήμενη συνταγή γραψίματος μυθηστοριμάτων αυτού του είδους. Η εκτενής έρευνα του συγγραφέα, η σωστή δοσολογία μεταξύ σασπένς και διήγησης, καθώς και οι καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες είναι τα στοιχεία που οδηγούν τον αναγνώστη να το διαβάσει απνευστί.


Και παρ’ όλο που δεν είναι το βιβλίο που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία ενός αναγνώστη, ωστόσο το θέμα που πραγματεύεται είναι τόσο επίκαιρο και αληθινό, που αναπόφευκτα τον κάνει να αναρωτηθεί για το μέλλον του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: